tirsdag den 5. juni 2012

Fra SKROT til SLOT: )

En helt almindelig dag i 2007 var Dennis og min far på køretur rundt i området- primært for at se om der var nogle bedlagte landbrug som faldt i vores smag i en rimelig afstand fra Haverslev. Min far elsker at køre rundt og lure på forskellige ejendomme, så dette var ikke en engangsforestilling, det specielle ved denne tur var, at de kom forbi Gammelholm, som skulle vise sig at blive vores kommende hjem.

Ejendommen havde ikke været beboet i et årti og trængte mildest talt til en kærlig hånd. Stuehuset var åbent, da en storm havde blæst enden af huset ud, så der var bogstavligt talt det man kan kalde for åben hus. Udhusene skreg ligeledes efter en kærlig hånd, hvorved der manglede flere tagpladder end der rent faktisk lå på taget.

Vi startede ud med udbygningerne, hvorvi indrettede en lille lejlighed i den ene ende- ca. 60 kvm blev til til fordelt på 2 etager. Rigtig hyggeligt, dog også en stor omvæltning fra vores skønne lejlighed i Aalborg centrum. Herefter blev der lagt nyt tag på alle udbygninger og støbt nyt gulv i laden samt almindelig oprydning nedbrydning af staldinventar som vi ikke har planer om at benytte.

Sommeren 2007 gik derfor med at rydde op og særligt blev min tid brugt på, at male de gamle stald vinduer -føj der var mange og det tog dælme laaang tid: )

Marts 2008 påbegyndte vi nedbrydningen af det gamle stuehus samt opførelsen af det nye. Hold da op vi blev sat på arbejde- ja, men kommer sørme ikke sovende til opførelsen af et nyt toplanshus.

I begyndelsen fik vi en del hjælp fra mine forældre, men da de solgte deres eget hus, stod Dennis og jeg alene med projektet. De sidste 3 måneder af byggeprocessen blev der virkelig knoklet igennem. Det eneste tidspunkt vi ikke arbejdede på huset var når vi selv var på arbejde eller fik vores noget sparsomme søvn- Oj, det var sørme hårdt og aftensmaden blev ikke ret vekslende, men der blev serveret hjemmebragt fra "Mågen", "Grillen"- puhaa vi er stadig ikke helt kommet os ovenpå vores "fast-food-koma" og det er derfor yderst sjælden vi besøger de to spiosesteder.

Nå, men den 17 december 2008 overnattede vi for første gang i det nye hus. Ja, den første nat var ikke synderlig fantastisk, da vi tilbragte natten på en flad luftmadras mens Georg (katten) ikke kunne vænne sig til det nye sted, hvorved han hylede nærmest uafbrudt natten igennem. Men de efterfølgende dage og nætter har nu været fantastiske og vi nyder hvert minut vi tilbringer herude.

Man siger, at parforholdet bliver sat på prøve når man i fællesskab skal tapesere - når man så i knap et år har klaret at bygge et hus sammen, det skal dog bemærkes at undertegnet bistod Dennis som den nyudklækket lærling, ja- skulle vi så ikke satse på, at vi er et godt team: )

Her kan I se lidt billeder fra byggeprocessen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar